De kracht van een goed huisstijl handboek

De kracht van een goed huisstijl handboek

Het hebben van een logo en huisstijl is belangrijk, maar minsten nét zo belangrijk is de manier waarop je deze in gaat zetten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een huisstijlhandboek, ook wel huisstijlgids of merkenboek. In dit handboek staat belangrijke informatie over het gebruik van het logo en andere huisstijlelementen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kleurgebruik in verschillende profielen als standaard drukinktkleuren (Pantone), kleurendruk- en printwerk (CMYK), Zwart-Wit, Grijstinten en digitaal gebruik (RGB)
  • Het gebruik van huisstijlelementen op diverse materialen. Denk aan; briefpapier, visitekaartjes, enveloppen, advertenties, online banners, social media en meer.
  • Het gebruik van lettertypes. Welke lettertypes mogen er gebruikt worden? Wanneer wél en wanneer niet? In welke vormen mogen deze gebruikt worden?


Het is uiteraard belangrijk dat dit huisstijlhandboek wordt geraadpleegd bij iedere nieuwe uiting van de huisstijl, en waar nodig wordt aangepast of aangevuld. Goed gebruik van een huisstijlhandboek zorgt voor een duidelijke, consistente uitstraling van jouw merknaam en zorgt ervoor dat alle verschijningsvormen van jouw bedrijf herkenbaar zijn en hetzelfde gevoel uitstralen.

Meer voorbeelden van huisstijlhandboeken:

Meer blogs