Waarom heeft je huisstijl een opfrisbeurt nodig?

Waarom heeft je huisstijl een opfrisbeurt nodig?

Als er een nieuwe huisstijl van een bedrijf wordt geïntroduceerd, brengt dit vaak vraagtekens met zich mee. Iets wat je in de grafische industrie veel terug ziet. Het is en blijft ten slotte een kwestie van smaak.

Veel bedrijven wagen zich er niet aan om hun huisstijl een opfrisbeurt te geven. Is het niet véél te risicovol? Herkennen mensen ons bedrijf nog wel? Kost het niet te veel geld en tijd? Kortom, vernieuwen en updaten is eng! 

Maar waarom is het updaten van je huisstijl wél nodig? Wij leggen het je graag uit!

1. Jouw huisstijl is niet geschikt voor moderne mediauitingen

Als jouw huisstijl een flinke tijd geleden is ontworpen, werkt deze misschien niet meer zo goed op moderne media. Denk bijvoorbeeld aan websites en social media. Destijds zag het er prachtig uit in diverse drukwerk-uitingen, maar nu komt het op jouw website niet goed tot zijn recht. Tegenwoordig gebeurd een groot deel van jouw activiteiten online. Denk aan e-mail, adverteren op social media, webdesign etc. Hierbij is het belangrijk dat jouw huisstijl stand blijft houden. Stel jezelf de volgende vragen:

– Blijft mijn huisstijl en/of logo leesbaar op het moment dat deze kleiner wordt.
– Is mijn huisstijl en/of logo toepasbaar op al mijn visuele communicatie?
– Kan ik mijn huisstijl en/of logo doorvertalen in een icoon?
– Is mijn huisstijl geschikt voor zowel drukwerk als online media?

2. Jouw huisstijl vertelt niets over jouw huidige bedrijfsvoering en werkzaamheden

Bijna alles in het leven verandert met de tijd. Zo ook jouw bedrijf. Het is niet gek dat een bedrijf start met enkele specialismen en na verloop van tijd meerdere werkzaamheden gaat verrichten. Als jouw huisstijl en logo niet verteld wat je nu doet, maar nog steeds gefocust is op oude werkzaamheden, is het tijd voor een opfrisbeurt!

3. Jouw logo is niet professioneel genoeg

De kans bestaat dat je bij de start van jouw bedrijf de prioriteit van een goed logo en daarbij behorende huisstijl niet op nummer één had staan. Logisch, want je wilt eigenlijk ‘gewoon’ zo snel mogelijk beginnen. Maar straalt jouw logo of huisstijl de professionaliteit of vakmanschap van jouw bedrijf uit? Een goed logo en een strakke huisstijl verteld het verhaal van jouw onderneming en is een weerspiegeling van jouw bedrijf. Twijfel je zelf al vaak aan de kwaliteit van jouw logo of huisstijl? Schakel dan een professioneel bureau in om de uitstraling van jouw onderneming een opfrisbeurt te geven!

4. Less is more

Waar vroeger de meest complexe typografie, overdreven schaduwen en 3D-effecten hélemaal hip waren, willen we nu graag een heldere huisstijl met subtiele vormen en frisse of zachte kleuren. Wat toén in de mode was, is nu een absolute no-go geworden.

Herken jij de huisstijl van jouw bedrijf in bovenstaande punten? Dan weet je wat er moet gebeuren! Twijfel je nog over het opfrissen van jouw logo en huisstijl? Wij helpen je graag bij het doorhakken van de knoop.

Andere blogs