Gebruik animatie in je marketing!

Gebruik animatie in je marketing!

Waarom zou je animatie gebruiken in je marketing? Het is algemeen bekend dat content marketing een effectieve manier is om je merk op te bouwen en de juiste doelgroep(en) te bereiken. Een goede vorm van content marketing is animatie. Wij nemen je mee graag mee in wat animatie inhoudt en vertellen je de voordelen van het gebruik van animatie!

Creativiteit

Natuurlijk ben je op zoek naar creatieve manieren om duidelijk en ‘fris’ te blijven communiceren richting klanten. Animaties zijn daar perfect voor en zorgen ervoor dat klanten zich niet vervelen, want er is geen tekst met lange uitleg of saaie productpresentaties. Integendeel, je betrekt het publiek, trekt hun aandacht en maakt klanten geïnteresseerd. Natuurlijk associëren wij animatie vaak met ‘de cartoons’ die we vroeger op de tv keken. En hoewel we die misschien ontgroeid zijn, houden we er nog steeds van om informatie te ontvangen door middel van bewegende beelden. Animaties zijn daarom ontzettend belangrijk!

Clicks, clicks, clicks

Marketing moet in veel gevallen voor meer traffic naar je website zorgen. Video en animatie zijn geweldige manieren om daarvoor te zorgen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat animatie én video zorgt voor meer clicks. Eén van de casestudies die bewijst dat animatie meer clicks genereert is de studie van ‘Vistacreate’. Uit de A/B test op Facebook van deze studie, bleek dat op de geanimeerde advertentie 1,5 keer meer geklikt werd dan op de statische advertentie. Het resultaat: de kosten per klik voor een animatie advertentie waren 50% lager!  

Uit onderzoek van ‘The Service Industries Journal’ (2018) is gebleken dat het gebruik van een vorm van animatie in je advertentie met een interactief element, zoals een call-to-action knop, de interactie met de advertentie bevordert. Bij animatie of video maakt het minder uit welke call-to-action tekst eraan gekoppeld zit.

Waarom animatie en geen video?

Waarom zou je kiezen voor een animatie en niet voor een gefilmde advertentie? Veel mensen denken dat een geanimeerde video in productie erg duur is, maar dat valt mee. Animaties zijn goedkoper dan live-motion video’s, omdat het niet nodig is om acteurs te gebruiken of locaties te huren. De gehele animatie wordt gecreëerd in een studio. Daarnaast is het vrij eenvoudig om achteraf de animatie aan te passen. Bij een video zou dan de hele scene opnieuw gefilmd moeten worden. Ook kan je huisstijl perfect doorgevoerd worden in een animatie, dit zorgt voor snelle herkenning van je merk bij klanten.

Social Media

Video’s worden steeds populairder op social media. Deze trend is goed te volgen door de opkomst van TikTok, hier worden exclusief video’s geplaatst. Marketeers hebben uitgevonden dat op Facebook, videoadvertenties een hogere ROI (Return Of Investment) hebben. En van alle content op Facebook hebben video’s het hoogste organische bereik. Social media platformen hebben dit door en spelen hier handig op in, zoals Instagram met de introductie van ‘Reels’. Verhoog daarom ook je bereik via je Social media kanalen door het gebruik van video. Of nog beter: animatie!

Ja… dus?

Animatie is dus een uiterst effectieve tool om aandacht van je klanten te trekken en ervoor te zorgen dat ze blijven kijken. Het is creatief, je huisstijl is er perfect in onder te brengen en het zorgt voor veel traffic naar je bedrijf. Alleen maar voordelen! Bij Anytime hebben wij experts op het gebied van animaties, dus heb je vragen over animeren? Laat het ons weten, stuur ons een bericht, bel ons of maak een afspraak!

Referenties:
https://explain.ninja/blog/the-benefits-of-animated-commercials-animated-video-ads/
https://sci-hub.hkvisa.net/10.1080/02642069.2018.1480724
https://create.vista.com/blog/animation-vs-static-image-facebook-ads-a-case-study/

Over Anytime

Anytime is een partner in design, vormgeving en dtp. Betrouwbaar en kundig, zo zeggen onze klanten. We werken graag samen. En dat kan in vele vormen.

Meer blogs

Nieuwsgierig geworden?