Waarom je huisstijl opfrissen?

Waarom je huisstijl opfrissen?

Een opfrisbeurt voor je huisstijl! Dat kan nodig zijn door een nieuwe strategie, of omdat de tijd je design ingehaald heeft. Wat de reden ook is, het is belangrijk een huisstijl te hebben die eigentijds, herkenbaar en pakkend is.

Wat houdt een opfrisbeurt in?

Het is net als met kleding. Wat je hebt is in principe goed, maar met iets nieuws erbij zorg je ervoor dat alles anders lijkt. Een opfrisbeurt is eigenlijk hetzelfde; alles is dan weer fris! Eén klein detail kan ervoor zorgen dat je huisstijl weer helemaal klopt, natuurlijk zonder dat de herkenbaarheid in gevaar komt!

Wat zegt een huisstijl over je bedrijf?

Iedere huisstijl is uniek! Een goed verzorgd design zorgt ervoor dat je herkenbaar bent en de juiste doelgroep(en) bereikt. Huisstijl en logo bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van je bedrijf en helpen mee aan een goede naamsbekendheid.

Je ziet bij een zakelijke dienstverlener niet snel roze letters met schattige krullen en bij een bedrijf dat kinderfeestjes organiseert geen zwarte strakke letters.

Klopt je huisstijl, dan presenteer je een eenduidig beeld van je bedrijf. Daarmee verhoog je de naamsbekendheid en ben je onderscheidend. Ook weten collega’s intern wat wel en niet mag en daarmee bespaar je op de kosten. Wat we namelijk regelmatig zien bij bedrijven met een ‘oudere huisstijl’ is dat collega’s proberen om het ‘moderner’ te maken. Een ander kleurtje of lettertype lijkt in eerste instantie misschien mooi, maar na een aantal (kleine) aanpassingen is je herkenbaarheid weg en dat kan je omzet kosten.

Het doel van rebranding …De boodschap van uw merk te versterken en te laten ontwikkelen. Hoewel rebranding veel dingen kan doen… het moet uw kernboodschap ondersteunen terwijl u op een nieuwe, authentieke manier verbinding maakt met uw publiek. – Greg Liberman

De Geus Bouw rebranding door Anytime

Wanneer is het tijd voor een opfrisbeurt?

Merk je dat concurrenten online meer unieke nieuwe bezoekers krijgen, en zie jij juist minder nieuwe bezoekers dan voorheen? Dan kan het tijd zijn voor een opfrisbeurt! Wij kunnen je helpen weer helemaal up to date te worden en dat is minder ingewikkeld en duur dan je misschien denkt. Ook gaan nieuwe klanten jou opmerken als jij ervoor zorgt dat alles klopt!

Jouw logo en moderne media

Misschien ben jij onbewust even stil blijven staan, terwijl de onlinewereld zeker niet stil staat. Heb jij een logo dat een aantal jaar geleden ontworpen is? Dan is de kans groot dat je logo niet goed werkt op je nieuwe website of sociale mediakanalen. En is je logo klein wel goed leesbaar, want steeds meer mensen gebruiken hun mobiel om sites te bezoeken. Sowieso gebeurt een groot deel van de activiteiten natuurlijk online. Denk aan websites, e-mail, promotie op sociale media, online advertenties etc. Het is daarom extra belangrijk te zorgen dat je logo werkt en je huisstijl klopt!

Zelf beoordelen of jouw logo nog werkt? Check snel:

Is mijn logo goed leesbaar als deze kleiner gebruikt wordt?
Is mijn logo geschikt voor alle visuele communicatie?
Kan ik er een icoon van maken?
Straal ik nog uit wat ik wil uitstralen?
Past het nog bij mijn doelgroep(en)?

Referenties:
https://mixusstudio.com/5-tekenen-dat-je-huisstijl-een-update-kan-gebruiken/
https://www.entrepreneur.com/starting-a-business/top-10-reasons-to-rebrand-your-business-infographic/312270

Over Anytime

Anytime is een partner in design, vormgeving en dtp. Betrouwbaar en kundig, zo zeggen onze klanten. We werken graag samen. En dat kan in vele vormen.

Meer blogs

Nieuwsgierig geworden?